Teknik pemprosesan minuman kurma

Nur Farah Hani Muhamad, Saniah Kormin, Nurasmaliza Mohd. Akhir dan Sazali Naim

Ringkasan

Di Malaysia, buah kurma ialah buah yang popular sepanjang bulan Ramadan kerana selalu dimakan sewaktu berbuka puasa. Kebiasaannya, buah kurma dimakan sebagai buah-buahan kering. Buah kurma juga boleh diproses menjadi pelbagai jenis produk termasuklah minuman kurma. Minuman kurma ini bukan sahaja sebagai penghilang dahaga, tetapi juga berkhasiat. Produk ini memberi variasi dan mempelbagaikan kegunaan buah kurma sekali gus memberi nilai tambah kepada produk sedia ada.

Teks Penuh (1090 KB)

Download Joomla Free Templates for your success.
Buletin Teknologi MARDI (BTM)
Program Penerbitan dan Pengurusan Ilmu, Pusat Komunikasi Korporat, Ibu Pejabat MARDI,Persiaran MARDI - UPM,43400 Serdang, Selangor, Malaysia
Telefon: +603- 8953 7203 | Faks: +603- 8953 7232|
Copyright © 2024 e-Buletin Teknologi MARDI. All Rights Reserved.