Penghasilan kuetiau

Dayana Mohamed Nezuri, Mhd Fairuz Abdullah, Zaiton Ahmad dan Nik Ibrahim Nik Sulaiman

Ringkasan

Kuetiau adalah sejenis makanan yang lembut, berkeping-keping dan boleh dimasak seperti mi dan dimakan sama ada dengan sup atau digoreng. Untuk menghasilkan kuetiau yang mempunyai tekstur yang baik, jenis beras dan jenis tepung kanji perlu diberi perhatian. Kuetiau yang bagus akan mempunyai ciri-ciri tidak mudah putus, kenyal dan tidak akan melekit apabila digoreng.

Teks Penuh (331 KB)

Download Joomla Free Templates for your success.
Buletin Teknologi MARDI (BTM)
Program Penerbitan dan Pengurusan Ilmu, Pusat Komunikasi Korporat, Ibu Pejabat MARDI,Persiaran MARDI - UPM,43400 Serdang, Selangor, Malaysia
Telefon: +603- 8953 7203 | Faks: +603- 8953 7232|
Copyright © 2024 e-Buletin Teknologi MARDI. All Rights Reserved.