Utama
Penerbitan
e-Buletin
Accepted Articles
Terkini
Pautan
Arkib
Hubungi Kami
Maklum Balas
You are here:
Utama
Arkib
2016
Bil. 10 (2016)
Title
L5: Varieti cili baharu yang berhasil tinggi
Kontaminasi mikotoksin dalam produk makanan dan pertanian di Malaysia
Produk minuman sarang burung daripada sisa sampingan industri sarang burung tempatan
Penilaian aktiviti antimikrob dan antioksida daun adas manis
Penghasilan karotenoid oleh bakteria fotosintetik
Pemprosesan minuman jus tembikai
Penanaman kubis bunga secara fertigasi di tanah rendah
Teknologi peningkatan ketahanan betik terhadap serangan patogen mati rosot betik melalui aplikasi bahan kimia dan protein rekombinan
Weed-roller: alat aplikasi racun rumpai di kawasan penanaman padi aerob
Perreiraara Tun Dr Juhar: hibrid trigenerik baharu orkid berpasu
Potensi herba dalam merawat, mengawal dan mengurangkan penyakit diabetes
Pemencilan dan pengelasan morfologi kolifaj daripada sampel makanan
Penghasilan vermikompos menggunakan bahan sisa buangan pertanian
MARKERMART@CMDV: Repositori maklumat genomik dan genetik bagi aplikasi pembangunan penanda molekul dan genomik berfungsi
Bahan pembungkus makanan aktif
Analisis kandungan asid organik dalam pelbagai jenis cuka buahan dengan menggunakan kromatografi cecair berprestasi tinggi
Penilaian dan pemilihan titisan tomato terpilih untuk tanaman tanah rendah
Pengurusan bersepadu rumput miang Mexico di Malaysia
Pemprosesan filet sejuk dingin ‘super’ daripada ikan aruan tasik sistem sangkar laut terbuka
Download
Joomla Free Templates
for your success.
Menu Utama
Garis Panduan
Jawatankuasa Pengarang
Manual Teknologi
Buletin Teknologi MARDI (BTM)
Program Penerbitan dan Pengurusan Ilmu, Pusat Komunikasi Korporat, Ibu Pejabat MARDI,Persiaran MARDI - UPM,43400 Serdang, Selangor, Malaysia
Telefon: +603- 8953 7203 | Faks: +603- 8953 7232|